Slao LAvin Steg 1

Earn your turns, Hemsedal/ Norge


Ta chansen och upptäck en ny värld för skidåkning. En värld där varken trängsel eller liftköer existerar, istället belönas du med vilda vyer och orörda fjällsluttningar. Att för egen maskin ta sig upp på en fjälltopp gör att varje sväng ned blir minnesvärd. Kvalitet framför kvantitet är ett bra sätt att beskriva en topptursdag ute på fjället. När du väl har tagit steget så kommer varje topp att bli ett mål och varje vit sluttning en möjlighet där du kan teckna din egen signatur. Topptur är äkta skidåkning i naturlig snö på naturens villkor. Du kommer att älska det!

SLAO Lavin 1 Topptur är en grundkurs i både lavinkunskap och allmän toppturskunskap. Under fem dagar lär vi oss grundläggande kunskaper om snö och laviner. Vidare gör vi kontinuerliga lavinriskbedömningar samt tränar kamraträddning med transceiver, sond och spade. Under kursen går vi också igenom fjällväder, allmän fjällsäkerhet, turplanering och topptursutrustning. Kursen består till största del av praktik utomhus men varvas med teori enligt kursplanen för SLAO lavin 1.Kursen innehåller examen på delarna kamraträddning samt terrängbedömning och säkra vägval.och efter avslutad kurs erhålls kursintyg från SLAO.

Sist men inte minst innehåller kursen sköna toppturer i vacker fjällmiljö, några svettdroppar som insats och många sköna svängar som belöning.

Innehåll:
Identifiering och undvikande av lavinfarlig terräng.
Sökning och tolkning av information om lavinrisk.
Kamraträddning med digital transceiver, sond och spade.
Grunder i snö och snöstabilitetsbedömning. Utrustning och mänskliga faktorer.
Genomgång av SLAOs övriga lavinutbildningar.
Grunder i bedömning av vägval, topptursplanering, utrustningstips. Målet är att deltagarna efter genomgången kurs känner sig redo för att göra toppturer på egen hand.

Förkunskap: Du bör kunna åka offpist samt ha god kondition,
Maxantal: 8, Minst 4
Pris: 3500:- kr SEK inkl VAT (3000 NOK vid betalning på plats) Lavinutrustning kan hyras på plats för 500 NOK vid förbeställning.
Datum: 28-30/11

» Villkor
» Bokningsförfrågan

Villkor för kurser

I kursen ingår allt instuderingsmaterial från SLAO, instruktörer, samt 3 dagars lavinkurs på fjället och inomhus. Mat samt boende ingår inte i kursen. Kursen kan endera betalas via faktura i förskott eller med kort på plats.

 

S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor

S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor

NomadoSmartwoolMarmotHasselö Kajak