« Tillbaka

Vandring

Vandringar 2012

Vi försöker hela tiden expandera vårt vandringssortiment. Än så länge kan du besöka Lappland och gränsen till Sarek och förhoppningsvis snart även Norges kronjuvel Jotunheimen. I samtliga av våra vandringar ingår all mat och logi oavsett om vi bor i tält eller på fjällstation.

En skymt av Sarek

Sarek finns med på Världsnaturfondens lista över världsarv och natur som är värd att skyddas. Nationalparken är en klass i sig och dess otilljänglighet gör att den ligger ödsligt inklämd i svenska fjällkedjan.

'En skymt av Sarek' – en stugtur längs Kungsleden där vi njuter av vackra vyer och god hemtorkad mat. Vandringen består av enklare dagsetapper och för den som vill finns möjlighet till vilodagar. I turen blir det inslag av både båttransporter över fjällsjöar och en vandring i något av det som kan anses som det oslagbara i Svensk fjällmiljö. Vi startar turen från Sitoälvsbron och vandrar upp till Saltoluokta. Här bjuder vi på en trerätters middag och övernattning på Saltoluokta fjällstation sista natten.

Datum: 4-8/9
Tidsåtgång: 5 dagar
Pris: 8700:-
Utgångspunkt:Sitoälvsbron
Slutpunkt: Saltoluokta

» Villkor
» Bokningsförfrågan

Jotunheimen - Jättarnas hem

Jotunheimen är ett vandringsområde i klass för sig. Med sina många toppar över 2000m är det en av skandinaviens maffigaste vandringsområden. Den här turen erbjuder varierad vandring där deltagaren får uppleva det varierande landskapet från karg höjalpin miljö till mera frodiga dalgångar med turkost vatten färgat av glaciärerna i området.

Vi startar från Spiterstulens fjällstation och gör en rundvandring på 5 dagar genom området. Vi utnyttjar fjällstationerna för boende och mat. För vandringen krävs att du är i god fysisk form då turen innehåler många höjdmeter och relativt långa dagsetapper. Vart vi går anpassar vi efter gruppen samt väder och vind. Vad som är säkert är i alla fall att även den här turen genomsyras av god mat och storslagen natur!

 

Datum: 4-8/9
Tidsåtgång: 5 dagar
Pris: Kontakta oss för prisuppgift
Utgångspunkt: Spiterstulen
Slutpunkt: Spiterstulen

» Villkor
» Bokningsförfrågan

 


Villkor

Vid bokningsförfrågan skickas ett formulär ut. Bokningen blir alltså inte bindande innan du fått våra vilkor, läst betalningsinformationen, skrivit under och returnerat tillbaks till oss. En ytterligare anledning till formuläret är att vi skall få den information om dig som är nödvändig för oss för att genomföra en tur anpassad till deltagarna på den specifika turen.

 

S:t annas gömda pärlor
S:t annas gömda pärlor

S:t annas gömda pärlor

S:t annas gömda pärlor
S:t annas gömda pärlor

NomadoSmartwoolMarmotHasselö Kajak