« Tillbaka

paddling

Turer 2012

Tillsammans med våra samarbetspartners skapar vi oförglömliga turer. Vårt mål är att varje tur ska vara unik och bjuda på starka upplevelser, god lokal, traditionell och ekologisk mat samt trevliga möten med nya människor.

Vi har många års erfarenhet av guidningar på vatten och målsättningen är att du skall få en minnesvärd upplevelse och nya intryck. Vi använder väl beprövad utrustning av god kvalité och försöker i stor utsträckning gynna lokalt förankrde företag.

Sardinien - International Seakayak Basecamp

La Maddalena Skärgård (Norra Sardinien), 8-13 Oktober

Häng med på en 6-dagars Havskajak camp i de vackra delarna av La Maddalena skärgård. Skärgården ligger i Norra Sardinien och är med på UNESCO:s lista över världsarv och unika platser. Vi arrangerar dagliga aktiviteter för både nybörjare, medel och avancerade paddlare. Det kommer också finnas tekniklektioner för alla nivåer och även barn.
Turen är öppen för paddlare som vill träna färdigheter och teknik men även för barnfamiljer, par, och nybörjare som vill testa havskajak eller göra något trevligt ihop. Eftersom detta är ett basecamp så är friheten att göra vad man vill stor. Känner du för att hajka runt på Sardinien en dag så går det alldeles utmärkt. Du bestämmer själv ditt deltagande genom att boka olika paket.

Datum: 8-13 Oktober
Plats: La Maddalena Skärgård, Sardinien, Italien
Pris:
Vuxen, utrustning inkluderad: 690€ (5 dagars kayak sessions)
Vuxen, egen utrustning: 550€ (5 dagars kayak sessions)
Barn upp till 16år: - minimum 160€ (3 halv dagar kayak sessions)
Minimum deltagande Vuxen: 160€ (1 halv dag kayak sessions)

Ingår i Priset: Första kvällen: Välkomstmiddag, Tredje kvällen Pasta party, Sista kvällen Stor avslutnings Barbeque. Övrig mat ordnas på egen hand för optimal frihet.
Ingår inte: Flyg ToR Sardinien, Transporter, mat förutom de inkluderade måltiderna, campingutrustning.


» Villkor
» Bokningsförfrågan

Lyxpaddling i Tjust –
Badtunna och nybryggd espresso

Det här är en exklusiv och avkopplande paddeltur för livsnjutare med smak för det goda livet. Turen bjuder på bekvämt boende vid havet, god mat och sköna varma bad.

Vi startar i Västervik och paddlar längst ut till Idö Skärgårdskrog längst ut i havsbandet. Idö är känd för sin utsökta mat och välkomponerad vinlista. Vi bor i stugor vid strandkanten för att nästa dag äta frukost och ge oss av mot Hasselö. Paddlingen är delvis exponerad och går i ett kargt kustlandskap.
Väl framme vid restaurang Sjökanten väntar en varm badtunna och trerätters middag. Känner vi att vi har tid och ork, finns cyklar att låna för en avkopplande tur runt grusvägarna på ön. Här finns inga bilar och korna idislar i stillhet.Förkunskaper:Du är paddlat kajak och är en medelgod paddlare

Datum: 3-5/8, 15-17/8
Tidsåtgång: 3 dagar (fredag em - söndag fm)
Pris: 5800:- Inklusive allt
Startpunkt: Västervik
Slutpunkt: Västervik

» Villkor
» Bokningsförfrågan

Kornati Nationalpark, Kroatien

I Koronati nationalpark är havet smaragdgrönt och från de glest befolkade kalkstensöarna doftar det ljuvligt av vilt växande rosmarin och timjan. Kaffe är en del av kulturen och maten, som ofta är grillad kommer självklart från havet. Vi bor hemma hos lokalbefolkningen och vi får ta del av deras liv.

Den här turen startar från ön Dugi Otok som ligger strax väster om den gamla Romarstaden Zadar, mitt i den Adriatiska skärgården. Tillsammans med den Italienska guiden Marco tar vi er runt i Kornati nationalpark. Vi äter lokal, traditionsenlig god mat och målet med turen är att ni i lugn och ro skall få uppleva vad Kroatien har att erbjuda både i natur och kultur. Vi sover i tält och dagsdistanserna ligger på ca 20km/ dag. Vi tar dagen som den kommer och beroende på grupp och önskningar kan vi lägga turen som vi önskar.

Datum: 24/3
Tidsåtgång: 5 dagar
Pris: 550 Euro /person
Utgångspunkt:Zadar/ Dugi Otok
Slutpunkt: Zadar/ Dugi Otok


S:t Annas gömda pärlor

Tänk dig ett område med små grunda passager, ett myller av öar i kombination av ett öppet hav med horisonten fri. Detta är turen som tar dig med till de vackraste delarna av S:t Anna skärgård.

Under 3 dagar med start från Tyrislöt paddlar vi genom S:t Anna skärgård. Den här skärgården är perfekt för dig som gillar att hitta de där små passagerna och paddla riktigt nära naturen och djurlivet. S:t Anna med över sina 2000 öar är ganska oexploaterat och vi får vara relativt ensama på vår tur. Distanserna ligger på ca 15km per dag. Vi har satsat hårt på maten och utnyttjar i största mån lokalproducerat. Vad sägs om en nyrökt sik med löjromsås eller kanske en flatrökt ål på en knäcke macka.

 Datum: 17/7, 20/8, 31/8
Tidsåtgång: 3 dagarstur
Pris: 4180:- /person
Utgångspunkt: Tyrislöt
Slutpunkt: Tyrislöt

» Villkor
» Bokningsförfrågan

Näröyfjorden - Norges vackraste fjord?

Höga, glittrande vackra vattenfall störtar ner i fjorden från de nästan 1500m lodräta berg som omger oss. Tumlare bryter vattenytan för att hämta ny frisk luft medan vi ljudlöst glider fram genom Norges kanske vackraste fjord. Turen är tre dagar lång och tar oss från Flåm till Gudvangen.


Följ med oss på en 3dagars tur från Flåm till Gudvangen. Paddlingen går genom vackra Nærøyfjorden som 2005 hamnade på UNESCOs lista över världsarv. Emellan de höga bergsidorna går branta dalar ner till fjorden och här ligger små byar och gårdar som det sista århundradet lärt sig att klara sig på det som den brutala naturen har att ge. Vi sover i tält och försöker i största mån välja mat som är lokalt förankrad. Vad sägs om getost, fjordlax och tunnbröd eller kanske ett smakprov på dryck från bygdens eget bryggeri.

Tidsåtgång: 3 dagar
Pris: 5200:-
Utgångspunkt:Flåm
Slutpunkt: Gudvangen

» Villkor
» Bokningsförfrågan


Kosterhavets skärgård

Doften av saltvatten och nyfiskade räkor fyller luften när vi äter middag på en av Kosters slipade bärghällar. Ute på havet ser vi några sälar som vaksamt studerar oss i det sista av dagens ljus. Att uppleva Kosterskärgården på sommaren är en skärgårdsupplevelse i en klass för sig.

Det här området på Sveriges västkust på gränsen till Norge är vår första marina NAtionalpark. Den marina miljön är influerad av Atlanten och här hittar du arter som inte finns någon annan stans i svenska vatten.
Det här området är också värdefullt ur rekreationssynpunkt och ett av Sveriges mest besökta destinationer för turister. Trots det finner vi med kajakerna skyddade vikar där vi kan vara i princip ensamna. Det här området har ett betydelsefullt fiske och kanske får du under turen smaka på färska räkor och Norska havskräftor.

Datum: 7-9/8
Tidsåtgång: 3 dagarstur
Pris: 4180:- /person (minimum 3 pers)
Utgångspunkt: Nord Koster (Strömstad)
Slutpunkt: Nord Koster (Strömstad)

» Villkor
» Bokningsförfrågan

Villkor

Vid bokningsförfrågan skickas ett formulär ut. Bokningen blir alltså inte bindande innan du fått våra vilkor, läst betalningsinformationen, skrivit under och returnerat tillbaks till oss. En ytterligare anledning till formuläret är att vi skall få den information om dig som är nödvändig för oss för att genomföra en tur anpassad till deltagarna på den specifika turen.

 

S:t annas gömda pärlor

 

S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlorS:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlorS:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor

S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor
S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor

S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor


S:t annas gömda pärlor
NomadoSmartwoolMarmotHasselö Kajak