Om Nordic Elements

Vilka är vi?

Nordic Elements är ett litet företag beläget i Gagnef i Dalarna, men med olika platser runt om i hela Skandinavien och Medelhavet som utgångspunkt. Vi inriktar oss främst på guidade turer, där vi plockar några av godbitarna och kryddar dem med kultur, både vad gäller mat (God mat=)och upplevelser, för just den specifika platsen. Våra områden är speciellt utvalda och alla bjuder på något specifikt. Vi gör bara 3-4 turer inom varje område per år för att inte slita på naturen och arbetar för att få en hållbar turism där besökaren även i framtiden skall få uppleva denna vackra natur.

Joakim Danielsson (ägare)

Född, smidd och härdad i de mörka Värmlandsskogarna. Har sedan jag var liten sysslat med friluftsliv i någon form. Min passion till naturen grundar sig i den fridfullhet och stillhet som finns där. Jag har arbetat som guide i olika former och utbildade mig till fjälledare under två år vid Storumans folkhögskola. Mina intresseområden innefattar skidåkning, cykling, paddling, klättring och mycket mer. Årets härligaste stund är nog den jag upplever utanför tältöppningen i morgonsolen med nybryggt kaffe i handen. Jag upplever naturen som jag färdas i som något av det sista orörda vilda som finns kvar. Där kan jag återfå min energi och samla nya krafter.
Förutom Guide så arbetar jag även som skribent till olika tidsskrifter och har bland annat gett ut boken till höger. GEnom skrivande och fotograferande har jag blivit ännu ivrigare att hitta unika platser.


Samarbetspartners/ Guider

Mattias Tarestad, Northern Wilderness Experience

Mattias är en av våra äldsta vänner och driver företaget Northern Wilderness Experience. Mattias arrangerar bland annat våra SLAO Lavinkurser i Hemsedal som certifierad insturktör och är en välmeriterad fjällguide påde på skidor och i vandringskängor. Läs mer om våra kurser med Mattias här

 

Marco Venturini, Travel In Kayak

Vår nya samarbetspartner är Italienska Travel In Kayak och guiden Marco Venturini. Travel in Kayak är en organisation som arrangerar turer runt om i Medelhavet. Det vikitga för dem är paddeläventyret och att besökaren på ett säkert och upplevelserikt sätt skall få besöka minnesvärda platser i Medelhavet.

 

Mirja Andersson, Fjällaktiv Lapland

Mirja driver det Gällivare stationerade företaget Fjällaktiv Lapland. Företaget är specialicerat på guidade skid och vandringsturer i Norra Sverige. Mirja är utbildad fjälledare vid Storumans folkhögskola och har under flera års tid arbetat som guide. Det är tillsammans med Mirja som vi nu säljer våra vandringsturer i Lappland.


 

Anders Lindros, Kayak Paradise

Med utgångspunkt från Mons-Camping i S:t Anna skärgåd driver Anders sitt företag Kayak Paradise. Anders har arbetat som guide i skärgården i över 7 år och är det någon som känner till pärlorna i skärgården så är det han. Tillsammans med kayakparadise anordnar vi varje år en speciell S:t Anna tur. Han är även vår supplier när det gäller utrustning i S:t Anna.

 

Alexander Wellington, Guide

Humoristisk Svensk-Norsk kajakguide som har många års erfarenhet av havskajak. På hans reportoar finns redan både utbildning i Canada och paddling i många varierade vatten. Tillsamans med Alex ordnar vi turen i Kosters nationalpark. Tack vare att han är född, smidd och härdad i Strömstad så är Koster hans hemmaskärgård. Att han sen har god smak för västkustens mattraditioner är inget som påverkar turen negativt....


 

 


St. Anne's hidden gems


Paddelguide

 

 


St. Anne's hidden gems


St. Anne's hidden gems

 

St. Anne's hidden gemsSt. Anne's hidden gemsSt. Anne's hidden gemsNomadoSmartwoolMarmotHasselö Kajak